- تجهيز كشنة للسحور والطبخات اللي تحتاج .. وتقسيمها بعلب بلاستيك صغيرة
- تجهيز صلصة البيتزا وتقسيمها وتوزيعها بالكمية اللي احتاجها
- عمل كمية من الشيرة ووضعها في قارورة زجاج زي تبع العصير لأن الزجاج صحي فالحفظ.
- فرم كمية من الثوم مع ملح وزيت ونقط خل وتفريزه بعلبه محكمة عشان الريحه ،،والزيت يساعد انه تاخذي من الكمية قد حاجتك وهو مجمد .
- بشر كمية من الجزر وفردها بشكل مسطح داخل أكياس تجمع الاكياس بعلبة وتفرز.
- تجفيف حبق وسحقه ويحفظ بقارورة فالثلاجة لإستخدامات السلطات و خلايا النحل.
- بشر كمية من الزنجبيل وتوزيعه وتفريزه
- اقطع كمية اسبوع من الفلفل الرومي مربعات صغيرة او شرايح نحيفة للبيتزا واحفظها بعلبه وعالفريزر
- اخلط كمية من البهارات الخاصة مثل ( بهارات السمبوسة بعلبة/ بهارات الشوربة بُقش بالشاش واربطها / بهارات الكبسات بعلبه واكتب عليهم)
- افرم كيس الكنافة مع زيت واقسمه بحجم الصينية اللي حستخدمها بأكياس وافرزها.
- تقطيع الخبز اللبناني مربعات وقليه وتنشيفه وحفظه بعلبه مفروشه مناديل للسلطات.
أما التفريز تبع الأكل ماافضله الا للضرورة
(بيجوني ضيوف أو اعرف اني ح اتعب او ح انشغل) ويكون بتاع يومين لأسبوع
وغالبا يكون
للسمبوسة - للكبة - وعصاج اللحم المفروم تبع السمبوسة او الفطاير - وعصاج الدجاج